Dania Główne (Ceny Orientacjne)

DANIE:  
                                                                                      CENA:
De volaille                                                                     16.50


Szwajcar                                                                       15.50

Kotlet Schabowy                                                           12,00

Filet z Kurczaka                                                             13.50

Schab po Góralsku                                                        14.00

Filet z indyka  (Żurawiną i ananasem)                        13,50


Placek po Węgiersku  Duży                                          20.00


Placek po Węgiersku  Mały                                          15,00

Placek po Zbójnicku                                                      20.00


Placki ziemniaczane 4szt.                                               9.00


Rolada Wieprzowa                                                        13,50


Rolada Wołowa                                                             16.50


Pieczeń ze schabu                                                         13,50


Sakiewka schabowa  nadziewana pieczarkami          13,50


Polędwica wieprzowa z cebulą                                    15,50


Stek po włosku                                                             13,00


Udko faszerowane Mięsem i Pieczarkami                   12,50


Bigos                                                                               10.00


Gulasz wieprzowy                                                           9,50


Eskalopki                                                                       13.00


Ozory wieprzowe                                                          12.00


Ozory wołowe                                                               14,00


Kotlet Mielony                                                                11,00


Papryka faszerowana mięsem  i ryżem                       -------


Wątróbka drobiowa                                                      10,00


Żeberka w sosie                                                            14,50


Żeberka w kapuście                                                      16.50


Gołąbki w sosie pomidorowym  2szt                           16,00


Szaszłyk drobiowy                                                        14,50


Szaszłyk z polędwicy                                                    16,00


Klopsy w sosie koperkowym/pieczarkowym              11,00


Polędwica z kurkami na plackach                                19,50


Spaghetti alla carbonara                                              17,00

Pieczeń z Indyka (Brzoskwinią i żurawiną)                13,50

Jajko sadzone (2szt)                                                      6,00

Jajecznica                                                                        9.00 3jaja maslo

Naleśniki                                                                         12,00

Knedle    pyzy                                                                   12,50

Golonko                                                                 3,50/za 100gram

Pierogi(z mięsem, ruskie)6szt                                      14,00

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ryby

Filet z Dorsza                                                                 17.00

Filet z Sandacz                                                               18,00          

Ryba "po Grecku"                                                          19,50

Restauracja Strzelec
40-071 Katowice
ul. Rochowiaka 18

tel: (32)251-96-93
email: kontakt@restauracja-strzelec.pl